Szigeti Márk

  • Mennyi ideig voltál a csapat tagja, melyik részleghez tartoztál?

2008-ban kezdtem és 2012-ben adtam át az utolsó feladatokat. A hallgatói oldalról a SZEngine egyik alapító tagja vagyok és az első csapatvezetőként és első egyesületi elnökként a menedzsment csapat tagja voltam.

  • Mik voltak a főbb feladataid?

A csapat elindítása és felépítése. A problémák és kihívások folyamatos megoldása. A fejlesztési irány kialakítása a műszaki csapattal. A finanszírozási keretfeltételek felépítése és működtetése (egyesület, szponzorok, szerződések stb.). A SZEngine beépítése a lokális köztudatba és az egyetemi életbe. A megfelelő szakmai utánpótlás (kiválasztás, tagfelvétel…) és tudásátadás alapjainak letétele. Az arculat kialakítása és az abban foglalt hármas egység megvalósítása (win-win-win a hallgatóknak, az egyetemnek és a támogató cégeknek). Kapcsolatépítés társcsapatokkal akik a SZEngine által fejlesztett hajtásláncot alkalmaznák. A működéshez szükséges infrastrukturális alapok kialakítása az egyetemen a Belsőégésű Motorok Tanszéke segítségével. Olyan pályán elindítani Formula Studentet Győrben (az Audi Hungaria és SZE fő támogatásával), ami bővül és hosszútávon is fennmarad, fenntartható. Megfelelő embereknek átadni a feladatokat, akik aztán építik és „viszik tovább a fáklyát”.

  • Mire vagy a legbüszkébb a csapatban elért eredményeid közül?

Arra, hogy amit 16 éve a semmiből azon körülmények között elindítottunk az nem csak hogy továbbra is működik, hanem nagyon szép fejlődési íven ment keresztül és fantasztikus dolgok születtek belőle.

  • Mi volt a legjobb élményed az itt töltött idő alatt?

Talán az hogy a csapattagok és a támogatók által megtapasztalhattam, hogy nincsenek lehetetlen dolgok és aktívan kapcsolódhattunk vidéken is a szakma élvonalához tartozó tudáshoz, technikához és technológiához ami mindannyiunk életét átformálta.

  • Számodra miért volt értékes a csapatban eltöltött idő?

A szakmai tudáson és az egyedi tapasztalatokon túl, jó nagy önismereti és emberismereti tapasztalat is volt számomra (és talán mindenki számára is) a SZEngineben töltött időszak. Én azt tapasztaltam, hogy aki komolyan beleállt és minimum 2-3 félévet aktívan és tudatosan eltöltött a csapatban annak a jövőképe és szakmai irányultságai és a szakmai alapjai alapvetően átalakultak. Nekem azért volt érdekes a csapatban eltöltött idő, mert mindezeket megtapasztalhattam és aktívan alakíthattam, amire ezelőtt ilyen peremfeltételek mellett nem volt lehetőség az egyetemen.