Nagy Milán

  • Mennyi ideig voltál a csapat tagja, melyik részleghez tartoztál?

2018.01-tól 2020.04.ig voltam Termodinamika részleg tagja.

  • Mik voltak a főbb feladataid?

Szívórendszerhez tartozó CAD modellek készítése PTC CREO programban. Töltetcsere analízis AVL Boost 1D termodinamikai szimulációs programban. 3D-s áramlástani szimulációk (CFD – Computational Fluid Dynamics) felépítése Star CCM+ programban. Szívó,- és kipufogó rendszer alaktrészeinek áramlástani vizsgálata és fejlesztése. PIV (Particle Image Velocimetry) labormérésekben való részvétel, szekunder töltetmozgás vizsgálata. Kompozit alkatrészek gyártása (laminálás).

  • Mire vagy a legbüszkébb a csapatban elért eredményeid közül?

A kompozit alkatrészek gyártási folyamtának elsajátítására illetve annak meghonosítására a SZEngine-n belül (gyártási folyamatok dokumentálása, továbbá csapattagok betanítására, hogy a Know-How ne vesszen el, ha egy csapattag kilép).

  • Mi volt a legjobb élményed az itt töltött idő alatt?

2019-es versenyszezonban elért eredmények, amelyekbe az én munkám is beleszámított: FS CZ Efficiency versenyszám 1. helyezés, FS East Efficiency versenyszám 2. helyezés.

  • Számodra miért volt értékes a csapatban eltöltött idő?

Tapasztalatot tudtam szerezni a SZEngine-n belül, hogyan működik egy olyan szervezet, amely nagyon hasonló a járműipari vállalatokhoz, vagyis hogyan kell csapatban dolgozni, közösen mérnöki problémákat megoldani és társterületekkel együtt dolgozva határidőre célokat elérni. Emellett a „soft skill”-ek fejlesztési lehetősége is nagy előny a csapatban, mivel a mérnöki projekteket nem csak szakmailag elvégezni kell, hanem a mindennapi ipari világban idegen nyelven prezentálni is tudni kell, valamint „tudni eladni magadat”.