Gyuris Attila

  • Mennyi ideig voltál a csapat tagja, melyik részleghez tartoztál?

2014-től 2017-ig a hengerfej részlegen dolgoztam, ami később termodinamika részleg lett. 2016-tól a részleg vezetői feladatokat is én láttam el. A 2017-18-as szezonban a csapat konstrukciós vezetőjeként az EVO6-os motor fejlesztéseit irányítottuk Kovács Kristóffal.

  • Mik voltak a főbb feladataid?

A részleg és konstrukciós vezetői feladatok mellett kezdetben a hengerfej és a kapcsolódó alkatrészek CAD modelljén dolgoztam, később pedig a termodinamikai fejlesztésekkel és mérésekkel foglalkoztam. Az egyik legnagyobb saját projektem az égéstéren belüli áramlások mérése volt egy saját építésű, PIV alapú rendszerrel amiből később a szakdolgozatomat is írtam.

  • Mire vagy a legbüszkébb a csapatban elért eredményeid közül?

A legbüszkébb a 3D nyomtatott motorra vagyok, mivel annak a projektnek én voltam a vezetője és mindössze 2 csapattársammal nagyjából 1,5 év alatt eljutottunk arra a szintre, hogy a világ első nyomtatott motorját autóba építve mutathattuk be a Zalazone tesztpályán a 2018-as FSEast-en. Az Audival való szoros együttműködés miatt fontos kapcsolatokra is szert tettünk és még a 3D nyomtató gyártójától is meglátogattak minket és meginvitáltak egy németországi konferenciára ahol bemutathattuk a motorunkat.

  • Mi volt a legjobb élményed az itt töltött idő alatt?

Legjobb élményként talán az első FSG-re gondolnék amin kint voltam 2016- ban. Elképesztő volt látni azt a rengeteg top csapatot a pályán, a boxokban és a kempingben is. Teljesen átértékelődött bennem az FS kultúra akkor és más szemmel néztem a saját és a többi magyar csapatra is.

  • Számodra miért volt értékes a csapatban eltöltött idő?

A csapatban eltöltött idő rengeteg szempontból értékes volt, de talán a legtöbbet a projektmanagementről és annak fontosságáról tanultam. Emellett a legfontosabb pedig a kapcsolati rendszer, nem csak a szponzorokkal és az együttműködő partnerekkel, de a volt csapattársakkal is akikkel javarészt azóta is tartjuk a baráti viszonyt és még szakmailag sokszor segítjük egymást.