SZEngine

Célunk a Formula Student versenysorozatra optimalizált motor fejlesztése, gyártása és biztosítása több csapat számára is. Továbbá az egyetem hallgatói számára gyakorlat orientált képzés biztosítása, amivel felvértezve hatalmas előnyre tehetnek szert a munka világában.

Győzelemre esélyesek a Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapatai

Szintet léptek tavaly a Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapatai: az Arrabona Racing Team (ART) által épített és SZEngine-motor által meghajtott ART_09 mindhárom nagy versenyen a dobogón végzett, ezzel felzárkózott a legszűkebb világelithez. A tagok a győzelmet tűzték ki következő célul, ám a 2022-es eredmények megismétlése sem lesz egyszerű. A fejlesztéseknek köszönhetően a jármű teljesítménye némileg javult, miközben sokat léptek előre megbízhatóság terén – derült ki a két csapat első közös nagyszabású rollout rendezvényén, ahol az új autót és motort is megtekinthette a közönség.

„A prototípus-alapú fejlesztésről áttér az ipar a virtuális fejlesztésre. A hallgatói csapatok számára ez nem újdonság, ők már numerikus szimulációkkal dolgoznak, ami egy 21. századi, ipar 4.0-hoz tartozó, digitális megközelítés” – mondta dr. Feszty Dániel. (Fotó: Horváth Márton)

A részletes cikket itt olvashatod el, vagy még egy hasonlót.